Robotul umanoid Robonaut 2 creat de NASA impreuna cu General Motors
NASA impreuna cu General Motors, cu ajutorul ... [Continuare si video aici].
O casa alimentata cu energie numai cu ajutorul luminii Soarelui si a unei sticle cu apa
Fotosinteza este procesul ... [Continuare si video aici].
Mancare traditionala japoneza preparata in absenta gravitatiei
In video-ul de mai jos un bucatar japonez prepara ... [Continuare si video aici].
Delfinii
Delfinii se afla mai ales in Oceanul Atlantic si Pacific. Lungimea unui delfin poate depasi 1,2 metri si poate ... [Continuare si video aici].
Papagalii
Papagalii se gasesc mai ales in Africa, padurile amazoniene din America de Sud, Mexic, rar in Marea Britanie, arhipelagul ... [Continuare si video aici].
Porumbeii
Porumbeii sunt pasarile cele mai raspandite din Europa, dar pot fi intalniti pe intreg globul. Ei traiesc in perechi, isi fac ... [Continuare si video aici].
Privighetoarea
Privighetoarea este o pasare migratoare care se intoarce din Africa la mijlocul lunii aprilie. In Europa si Asia se inmulteste ... [Continuare si video aici].
Soarele
Soarele este una dintre cele 100 de miliarde de stele ale galaxiei noastre. Se afla la 149,6 milioane de km de ... [Continuare si video aici].
Luna
Cei care au numit-o asa au fost romanii. Luna este corpul ceresc care se afla cel mai aproape de Pamant, la ... [Continuare si video aici].
Lenovo Lephone
La CES 2010, Lenovo a prezentat un nou smartphone: Lenovo Lephone. Lenovo Lephone ruleaza ... [Continuare si video aici].
HTC HD2
Modelul de smartphone cu cel mai mare afisaj de pe piata, cel mai rapid, cu o putere de procesare apropiata de ... [Continuare si video aici].
Nokia N97
A fost lansat in iunie 2009. Nokia N97 ruleaza sistemul de operare Symbian OS v9.4, are un procesor ARM 11 ... [Continuare si video aici].
Acneea. Alimentatia defectuoasa dar si unele produse cosmetice favorizeaza aparitia acneei
Caracterizata prin puncte ... [Continuare si video aici].
Osteoporoza. Consumul exagerat de cafea poate duce la osteoporoza, marind riscul aparitiei fracturilor
Osteoporoza e caracterizata ... [Continuare si video aici].
Rinita. Poluarea atmosferica, frigul, incaperile uscate, oboseala, subalimentatia se numara printre factorii favorizanti ... [Continuare si video aici].

"Natura nu face nimic in zadar." (Aristotel)
"Florile nu sunt altceva decat modul in care natura ne zambeste." (Anca Daniela Hut)


Robotul umanoid Robonaut 2 creat de NASA impreuna cu General Motors


NASA impreuna cu General Motors, cu ajutorul Oceaneering Space Systems,  au creat robotul android Robonaut 2, cu o dexteritate mai buna (putand indeplini mai multe sarcini), mai puternic, mai rapid, decat Robonaut, creat in urma cu zece ani de agentia de cercetare militara DARPA impreuna cu NASA.

NASA a creat Robonaut 2 in scopul explorarii spatiului, pentru misiuni spatiale impreuna cu oameni sau singur, pentru a fi folosit in locuri care pun viata omului in pericol.


La realizarea sa a fost folosita atat tehnologia folosita in industria automobilistica cat si cea din industria aeronautica, fiind testate noi tehnologii.

In videoclipul de mai jos Robonaut 2 poate fi vazut in actiune.


Mai mult aici: 1, 2, 3.






O casa alimentata cu energie numai cu ajutorul luminii Soarelui si a unei sticle cu apa


Fotosinteza este procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa cu ajutorul luminii solare absorbite de clorofila si elibereaza oxigen; asimilatie clorofiliana – din fr. photosynthèse (conform DEX).  
O echipa de cercetatori japonezi de la Universitatea din Kyoto, condusa de dr. Hideki Koyanaka au realizat un material care poate imita fenomenul natural al fotosintezei, sintetizand zaharul si etanolul cu ajutorul luminii si al dioxidului de carbon.


La sfarsitul procesului este produs metanol.
Materialul realizat de japonezi contine particule de mangan si are un cost redus, un kilogram costand cativa euro.
Emisiile de dioxid de carbon vor putea fi reduse prin aceasta metoda cu 300 % mai eficient decat o realizeaza plantele.

Cercetatorii germani de la Institutul Max Planck din Potsdam au folosit pe post de catalizator nitrat de grafit, inspirandu-se din modul in care procedeaza plantele.
Plantele verzi, in procesul de fotosinteza realizeaza contopirea dioxidului de carbon cu atomii de azot, formandu-se azotati (compusi organici).

Echipa germana a experimentat catalizatori bogati in azot ce permit formarea azotatilor, procedeul putand fi primul pas catre fotosinteza artificiala.

Chimistul american Dan Nocera de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) foloseste un catalizator cu ajutorul caruia descompune apa in oxigen si hidrogen, reusind sa alimenteze cu energie o casa numai cu ajutorul luminii Soarelui si a unei sticle cu apa.
Dioxidul de carbon si apa sunt convertite folosind lumina solara.

Hidrogenul poate fi recombinat cu oxigenul pentru a genera electricitate sau poate fi convertit in combustibil lichid.
In aproape patru ore se pot produce 30 kWh de electricitate iar procesul este ieftin.

In video-ul de mai jos Nocera descrie acest proces.


Mai mult aici: 1, 2, 3.






Mancare traditionala japoneza preparata in absenta gravitatiei


In video-ul de mai jos un bucatar japonez prepara mancare traditionala japoneza, sushi de somon, in imponderabilitate, in absenta gravitatiei.
Sushi-ul se prepara din foi de sushi, orez, zahar, otet, sare, castraveti, peste afumat - somon, macrou sau pastrav.


Otetul se incalzeste impreuna cu zaharul si sarea si dupa ce zaharul s-a dizolvat se amesteca cu orezul fiert si pe o foaie de sushi se intinde jumatate din cantitatea de orez iar pe magine se pun jumatate din somonul afumat si feliute de castravete si se ruleaza.

Ruloul se taie in bucati de cate doi centimetri grosime.